Worth Watching

tinybeautifulthings-fivethings
Jeg indrømmer med det samme, at jeg virkelig elsker tv serier. Samtidigt må jeg også indrømme, at jeg er ret slem til at “binge” mange af dem, fordi de simpelthen er for spændende til at man kan lade være med liiige at snuppe et ekstra afsnit nu man er igang.
Dog har (især) HBO valgt at gå tilbage til den mere traditionelle metode med kun at frigive et enkelt afsnit hver uge, så man derfor er nødt til at vente og (for nogens vedkommende) sidde på nåle i spænding for hvad næste uges afsnit mon byder på.
Lige pt er der fire serier der kører på skift herhjemme, hvor jeg især er ret vild med Big Little Lies, Feud og Billions alle fra HBO. Hvis du ikke allerede kender til dem kommer der lige en lille kort beskrivelse i det følgende…

Big Little Lies

I Big Little Lies følger man en gruppe forstadsfruer fra en lille by i det nordlige Californien. Kvinderne virker fra begyndelsen til at leve det perfekte liv som forstadsfruer, med børn og venindekomsammen som deres primære fokus. Men noget er ikke som det burde være og da der tilsyneladende er blevet begået en forbrydelse, som (en af?) disse kvinder måske, måske ikke har en forbindelse til samtidigt med at en ny ung mor flytter til byen begynder problemerne for alvor at spidse til imellem fruerne. Man fornemmer  hurtigt, at ikke alting er som det skal være i de fire fruers liv, hvor de hver især har deres skjulte små hemmeligheder at kæmpe med.

Serien har et virkelig overbevisende cast med Nicole Kidman, Reese Witherspoon og ikke mindst Shailene Woodley som den unge tilflytter blandt hovedrollerne. Især Nicole Kidman i rollen som Celeste Wright, der lever i et voldeligt ægteskab og konstant skal forsøge at opretholde den fine og perfekte facade på trods af blå mærker og ar på sjæl og psyken.

Sidst men ikke mindst bør det nævnes at der er et virkelig fedt soundtrack til serien hvor jeg i lang tid har været virkelig vild med titelsangen af Michael Kiwanuka

Feud – Bette & Joan

Hvem elsker ikke en god “cat fight”? Når den så samtidigt er baseret på sandheden og spillet af to af hollywoods grand old ladies (in the best possible way), så kan det nærmest kun bliv en succes.
Feud – Bette & Joan er første sæson i serien, der skildrer en række historiske dramaer, som i dette tilfælde er rivaliseringen imellem Bette Davis og Joan Crawford under indspilningen til filmen What Ever Happened to Baby Jane?

Jeg er vild med Old Hollywood og elsker simpelthen den stil og semning af ægte Hollywoodglamour og drama som serien skildrer på bedste vis. De to hovedroller leverer en virkelig overbevisende præstation som et par lettere fallerede og ikke mindst absurd krukkede skuespillerinder. Her er kløerne skarpe og replikkerne lige i skabet og man kan ikke lade være med at have en smule ondt af den “forsmåede”Joan Crawford i hendes kamp for at holde fast på sin fordums celebrity status.

Billions

Sidste men ikke mindst venter 2. sæson af Billions. Når jeg skriver venter så er det udelukkende fordi visse personer stadig ikke er nået helt igennem 1. sæson, hvilket jeg har lidt svært ved at forstå for jeg ELSKER den her serie.

Elsker spændingen i magtkampen mellem den snu spekulant og mangemillionær Bobby “Axe” Axelrod og den fremadstormende advokat Chuck Rhoades, der gør alle mulige forsøg på at få sat en stopper for Axe’s foretagende.


Det var kun i de episoder i 1. sæson, Metallica skulle promoveres midt i det hele, at kæden sprang lidt af for mig. Ellers har jeg siddet klistret til skærmen hver uge for at følge med i hvem der spillede kat og mus i serien. Min ynglingskarakter er så afgjort “Wags”.

Alle serierne kan ses på www.hbonordic.com

Tags: