Hyldeblomstsaft

Smagen af sommer i disse fine små buketter.

For mig er smagen af hyldeblomst den absolutte smag af sommer. Når hyldeblomsten er hjemmelavet er det et ekstra plus. Desværre er hyldeblomst ikke så udbredt i Norge.
Faktisk var jeg sikker på at den slet ikke fandtes heroppe. Det var lige indtil idag. Jeg løb min morgentur og tog for afvekslingens skyld en anden vej end normalt. Og midt på turen stod der pludselig en busk med hyldeblomster!!

Det kunne jeg naturligvis ikke lade gå fordi, så jeg måtte samle en pose og igang med at brygge en stor portion hyldeblomstsaft.

Opskrift på hyldeblomst – smagen af sommer

Denne opskrift er super enkel og den giver ca 2 liter saft som smager 100% af sommer. Husk at bruge økologisk sukker og citroner om muligt (de to ting er det heldigvis muligt at anskaffe sig i Norge). Det er ofte en debat om man bør skylle skærmene, men det vil jeg klar fraråde, da du så skyller en del af pollensporene og dermed smagen væk. Ryst istedet skærmene ganske let hvis du spotter små dyr, så de ikke havner i drikken. Det er dog svært helt at undgå, men disse bliver siet væk sidst i processen så bare rolig.

Det skal du bruge

  • 40 buketter med hyldeblomster
  • 1.5 liter vand
  • 600gr sukker
  • 2-3-spsk citronsyre
  • 2-3 citroner (i skiver)

Process: Start med at klippe stilken af blomsterne (forsøg at få klippet mest muligt væk) Kog vand og sukke rop så sukkeret opløses. Skær citronerne i skiver og klem saften ud af dem og hæld det i blandingen med sukker og vand. Tilsæt to spsk citronsyre + de små buketter. Rør godt rundt i blandingen og sæt den på køl i tre dage. Hyldeblomstsaften sies igenne et tyndt klæde og hældes på flasker. Hyldeblomstsaften nydes med masser af isklumper.

Tags:
Autolyse – Sådan bager du uden gær

Jeg har genopdaget og genoptaget surdejen efter nogle års fraværd. Med hjemmekontor og generelt mere hjemme/indetid har det været oplagt at starte en ny surdej Læs mere

Torgata Botaniske

Fredagscocktails  Vi har en tradition om altid at snuppe en enkelt Fredags cocktail (eller to), for at sætte punktum for ugen og byde weekenden velkommen. Normalt Læs mere