Zarathustra Mehyhane

Der er sket rigtigt meget på restaurant fronten i Oslo siden genåbningen. Nogle åbnede lige i forbindelse med nedlukningen, og fik derfor en udfordrende start mens andre er kommet til netop som udelivet igen blev en realitet. Bland de nyankomne i vores hood er meze restaurantent Zarathustra Mehyhane.
Stedet, der tidligere husede den halvlunkne pizzarestaurant Tipo ligger i bunden af Løkka i store lyse og meget indbydende lokaler med mulighed for udeservering. Konceptet er som sagt den persiske Meze som består af en masse småretter med hovedfokus på årstidens grønt. Zarathustra betyder efter sigende «han som kan håndtere kameler» og Mehyhane vinhus. Så man kan jo sige at vi som to tørstige (kameler?) i sommerheden var kommet til det helt rigtige sted.

Vi valgte et bord indenfor for at slippe for den værste hede og sol, men hvis man er til udeservering og sol, er der masser af muligheder for at sidde udenfor. Jeg er virkelig glad for at vi valgte et bord inde, for hold nu op deres indretning er fin. Der er masser af fine detaljer som både referer til de persiske rødder og ikke mindst til området omkring Schous plass (ølbrygning that is….) Loftets lyddæmpning er broderet med blomster og en lam(?) og endevæggen prydes af en påfugl udformet i finér. Alt er lavet i lyse nordiske toner og er bare lækkert og indbydende.

Og så til det vi kom der for… MADEN.

Vi var ikke sådan RIGTIG sultne grundet varmen, men tjeneren fik os alligevel overbevist om at vælge den store meze. Som han sagde, for folk som ikke er så vant med meze og gerne vil prøve lidt af dete hele er det det perfekte valg. Og fik han ret? Absolut. For hold nu op det var lækkert. DET HELE. Meze består jo af en masse småretter og vi startede ud med de kolde retter, med de obligatoriske humus, grøntsager i forskellige serveringer og gik derefter over til de varme reter som bl.a. bestod af muslinger, Batata Harra etc.

Det hele smagte virkelig gådt og så samtidigt virkelig indbydende ud med masser af farver og ikke mindst smag. Vi valgte en flaske rose til som ligesom satte prikken over iet. Vores søde tjenere var opmærksomme og absolut servicemindede og sørgede for at serveringerne kom i en lind strøm. Det er absolut et sted vi skal tilbage til og næste gang tror jeg nok at vi tør begive os ud i selv at sammensætte vores måltid. Kender én som helt sikkert skal tilbage og smage dagens Şis kebab.

Torgata Botaniske

Fredagscocktails  Vi har en tradition om altid at snuppe en enkelt Fredags cocktail (eller to), for at sætte punktum for ugen og byde weekenden velkommen. Normalt Læs mere

Spisetip | Smalhans

Smalhals Det er super lækker mad til en billig penge, hvor man virkelig får noget på tallerkenen. Ren gourmet mad uden så mange dikkedarer og Læs mere