Japansk tapas

Issho – en varm unik oplevelse på en kold aften

Elsker simpelthen når man bliver overrasket positivt over en madoplevelse – især når man ingen forventninger har på forhånd. Sådan en oplevelse havde vi i fredags, hvor vi lidt spontant valgte at slå vejen indenom Issho, en relativ ny japansk tapas restaurant. Vi havde læst de meget positive anmeldelser i Aftenposten i sommers og den har været på listen længe.

Issho ligger i Strøket som er en lille passage imellem Thorvald Meyers gate og Storgata. Det er let at overse stedet, da det ligger gemt bort imellem kebabbarer og de velkendte udesteder Angst bar og kulturscenen Uhørt. Men lad dig ikke skræmme af lokationen og det umiddelbare førstehåndsindtryk. Så snart man træder ind i det relativt store lokale, bliver man mødt af en gennemførst asiatisk vibe. Vi blev også mødt af en meget service minded servitør, der på trods af vores manglende bordreservering fik os presset ind i en fin og passende vinduesplads. Vi har et princip om aldrig at booke borde i weekenden (vi burde) men det tager altid noget af charmen ved at gå ud i min optik.

Vi havde som sagt ingen forventninger til hverken mad eller oplevelse i det hele taget. Konceptet består af en masse småretter, som man kan sammensætte alt efter meny og appetit. Alle retter stod på en tavle og det virkede ærligtat en smule uoverskueligt ved første øjekast (og besøg). Vi lod derfor vores virkelig søde tjener sammensætte vores meny, så vi var sikre på at smage lidt af det hele.

Og vi blev absolut ikke skuffede. Vi startede med cerviche med laks og tataki af oksekød (såååå godt), derefter fulgte de bedste dumblings og en wrap med anderilette (gentager mig selv, såååå godt). hvorefter vi fik dybtstegte svampe (ikke helt min smag men stadig ok) sammen med grillet kuller på spyd (igen såååå godt). Og ja så var de førnævnte dumblings altså SÅ godt at vi sluttede af med en ekstra runde…. Fik så heller ingen dessert denne gang.

Til dette fik vi de lækreste drinks til starter, japansk øl og sake.

Alt i alt er dette virkelig et sted som kan anbefales. Både hvis man skal ud og bare have et par drinks med noget “let” til eller når man skal have en ny og virkelig gennemført madoplevelse. Vi kommer helt helt sikkert igen og igen..