Travel | Morocco

Jeg sidder i skrivende stund i den fineste Riad i centrum af Marrakech. Allerede mættet af indtryk efter vores første hele dag i Marrakechi og Marokko i det hele taget. Det er første gang jeg besøger et muslimsk land og det har ikke gjort oplevelsen mindre interessant. Her er så meget at se og så mange indtryk at tage ind, at det nærmest virker overrumplende til at starte med. Men det er heldigvis muligt at søge mod tagterrasser og de skønne stille riads (gårdhaver) når larmen og de mange indtryk fra gadebilledet skal fordøjes.

Vores Riad ligger ikke helt i centrum, men stadig centralt nok til at nå de fleste seværdigheder. Her nyder vi en traditionel morgenmad på tagterrassen, hvor det også er muligt at tage sig en dukkert i poolen. Marokko er virkelig et fantastisk sted, med så mange sanselige indtryk og ting at se.

Deres smukke håndværkstraditioner i alt fra krukker, tæpper til kakler pryder bybilledet overalt og jeg kunne nærmest ikke få kameraet væk før der var endnu et billede der skulle tages. Og ikke mindst MADEN. I Marrakech har den primært stået på Tagine, da hygiejnen ikke er super høj alle steder og jeg så absolut IKKE ønsker at bukke under med maveproblemer. Men nu er jeg også en sucker for simremad, så det passer mig virkelig godt. Top favorit er kyllinge tagine med citron efterfulgt af myntete. Ahh, deres oversøde myntete er jeg altså ret så vild med. Især når den serveres hvor tjeneren gerne skal hælde den op så højt oppe fra som muligt.  

Shopping er det ikke rigtig blevet så meget til, til trods for at Marokko netop burde være stedet. Sandheden er at jeg virkelig ikke er god til det med at prutte om prisen. Dels fordi jeg i forvejen synes at (de fleste) ting er så super billige, at jeg gerne vil betale overprisen, men også fordi jeg i de tilfælde hvor jeg rent faktisk prøvede at prutte om prisen skød langt under og ligefrem fornærmede et par sælgere.

Så, Soukerne er ikke rigtig min ting. Jeg endte med at bruge det meste af tiden på at gå rundt og udforske de mange små gader og se på tingene på markedet og frem for alt på det mylder af mennesker der var omkring. Man bliver jo glad i låget af alle de mønstre og de skønne brændte farver der hele tiden omgiver én.  

YSL’s smukke have Jardin Majorelle er virkelig et besøg værd. Jeg er vild med den smukke blå nuance som faktisk har hentet sin inspiration fra det kanvas tøj som arbejderne i haven bærer. Desværre var haven ret fyldt da vi kom, så det var lidt af en sag at få et billede i kassen som ikke var fyldt med japanske turister og at nyde haven til fulde i det hele taget.

 
Essaouira

Efter tre dage i hektiske Marrakech tog vi videre til Essaouira, en mindre havneby, der ligger perfekt ud til atlanterhavet. Det var det perfekte pusterum fra den stressede atmosfære i Marrakech og vi fik samtidigt mulighed for at sætte tænderne i nogle virkelig lækre fiskeretter.

 

Vores virkelig autentiske riad i Essaouira fik sat stemningen af 1001 nats eventyr igang og souken som er noget mere overskuelig gjorde der faktisk muligt også at få shoppet lidt enkelte ting. I modsætning til Marrakech lod de enkelte sælgere faktisk én kigge på tingene uden straks at ville forhandle pris. Og så er det også i området omkring Essaouira at den bedste argan olie findes, hvilket jeg naturligvis var nødt til at benytte mig af…

 
Agadir

Generelt har vores tur været en god blanding af seværdigheder, shopping (osning), god mad og afslapning. Det sidste især i de sidste dage hvor vi endte på et ret så lækkert badehotel i Agadir.

Her var der ikke sparet på noget og vi nød at kunne være os selv uden hele tiden at have folk på nakken, der forsøgte at sælge os diverse ydelser. Agadir VAR virkelig kun en badeby. Især når man havde oplevet det leben der var i Marrakech og den smukke idyl i Essaouria. Det har helt generelt været en virkelig god tur, der har budt på rigtig mange spændende oplevelser og et meget autentisk indblik i den marokkanske/muslimske kultur. Ville jeg tage til Marokko igen? Nej faktisk ikke umiddelbart.

Det har været på min liste og JA jeg var virkelig vild med de mange sanseindtryk etc. MEN det er også meget anstrengende, hele tiden at skulle omgive sig med mennesker som du ikke rigtig føler at du kan stole på og som i sidste ende kan risikerer at ville kræve penge af dig. Det var en ting der (desværre) lagde en dæmper på vores tur et par gange. Men det er samtidigt en ting, der er så forankret i den marokkanske kultur at det er umuligt at komme udenom. Det vigtigste er at tænke sig om og bruge sin sunde fornuft og så generelt være en smule mere varsom med hvad man vælger at indlede sig på med lokalbefolkningen.

Tags: