Travel | Moroccan Meals

tinybeautifulthing-morocco-food

Jeg kan ikke dy mig, men er nødt til lige at smide et indlæg op med et udsnit af maden vi fik i Marokko. Ikke fordi det var en gastronomisk højdespringer, men fordi deres retter bare er så super enkle med fokus på smag og masser af krydderi.

Tagine

Det mest klassiske er naturligvis Taginen, hvor især to steder udmærkede sig som de absolut bedste. Det ene var på Kasbah Cafe  hvor vejret var perfekt på deres tagterrasse og min tagine var fyldt med lækkert saftigt kyllingekød marineret i citron og med masser af salte oliven. Den citronmarinerede kyllinge tagine er i øvrigt en af specialiteterne for netop Marokko.

For at få flest mulige grøntsager med, valgte jeg ofte en marokkansk salat til, som som regel bestod af en form for aubergine-mos, syltede agurker(cougetter), en frisk omgang revet gulerod og en relish af peberfrugter. Alt sammen meget velsmagende og forfriskende i kontrast til den kødfyldte tagine.

Den anden tagine oplevelse var i souken i Agadir, hvor M insisterede på at vi skulle prøve et sted hvor der kun sad marokkanske indfødte. Her bestilte vi hver vores tagine med hhv lam og kylling (jeg var lidt påpasselig ift hygiejnen på stedet, men lod mig alligevel overbevise). Som de eneste fik vi udleveret bestik, da det var ret tydeligt at vi var turister, men vi valgte begge at gøre som de lokale og bruge brødet til at øse op med.

Det var virkelig velsmagende og en meget autentisk oplevelse at sidde dér, blandt alle de lokale midt i markedet med friske grøntsager og lokale handlende der vimsede forbi.

tinybeautifulthings-morocco

Marokkansk Myntete

Man kan ikke komme til Marokko uden at støde på den søde marokkanske myntete. Efter hvert måltid afslutter man med denne søde og ikke mindst meget forfriskende te som helst skal hældes igennem kanden to gange for virkelig at tage sødmen til sig og så naturligvis hældes op imens man holder kanden længst muligt væk fra glasset. Og jeg er så meget fan. Det er vigtigt at opretholde væskebalancen så juice fik vi også masser af på turen. Marokko bugner jo af citrusfrugter og juice i varmen er altid et hit.

Som nogen måske har bidt mærke, både her og på Instagram, så er jeg ret glad for morgenmad. Jeg vil gå så langt som til at sige at jeg elsker morgenmad og kan spise det på alle tidspunkter af døgnet. I Marokko spiser man meget gluten til morgenmad, især pandekager, de såkaldte Beghrir,  blev vi præsenteret for flere gange. De var lidt halvkedelige og smagte ikke af ret meget, så jeg holdt mig for det meste til omellet og toast. Jeg faldt dog pladask for de søde små Batbout, som er små fladbrød der især serveres netop i forbindelse med morgenmaden. Nu er brød generelt en hellig spise i Marokko og det var derfor ret svært at finde noget brød, der ikke var velsmagende og nybagt.

Sidst, men ikke mindst, gjorde jeg en ret fantastisk opdagelse ift en snack nærmest kan betegnes som (næsten) sund, nemli Amlou. En blanding af kværnede mandler og arganolie tilsat honning som smager himmelsk og som kan puttes på næsten alt. Whats not to like? For mig var den især et hit på min græske yoghurt og naturligvis i samspil med de føromtalte Batbout. Fik jeg nævnt at der naturligvis røg et glad med hjem i rygsækken 🙂 Alt i alt skuffede Marokko på ingen måde rent madmæssigt.

Tags: