Travel | Gothersburg

For en lille måneds tid siden tog vi en getaway til Göteborg, Stockholms charmerende lillesøster. Det er 15 år siden jeg sidste har været i byen og det eneste jeg kan huske, er de grønne kaniner i Liseberg. Der blev ikke tid til grønne kaniner denne gang, men derimod masser af hygge i den fine svenske by.  

Især området Haga er virkelig et besøg værd med små hyggelige træhuse og naturligvis en masse små specialbutikker. Vi gik en tur i kvarteret lørdag formiddag og det emmede virkelig af idyl med marked og masser af mennesker i gaden. Meget hipster meget samtidigt utroligt hyggeligt. Går man i retningen af Storstan kommer man til et af mine andre helt klare favorit åndehuller i Gøteborg, nemlig den botaniske have. Jeg knus-elsker at sidde lige så stille i det fine drivhus, hvor der ofte er sociale sammenkomster og engang imellem kan man endda opleve live musik.  

 

Et af de fineste steder at drikke en god kop kaffe og eventuelt spise en avocado toast er hos Kafe magasinet. En hyggelig kafe i et orangeri-agtigt byggeri hvor de servere en lækker enkel brunch med avocadomad eller stenovnspizza. Her mødes rigtigt mange af de lokale til fredagsøl eller vin så der kan være rift om bordene, hvis man er sent ude.

Der er super mange fine ting at se på af butikker og når den svenske krone samtidigt er lav er der ingen undskyldning for ikke at shoppe lidt ekstra med hjem.

Tags: