Sanatorium.no

På hjørnet af den gade hvor jeg bor, ligger der et helt specielt sted. Jeg er gået forbi et utal af gange, og hver gang er mine øjne gledet ind i de fine beige-farvede rum med den lækreste indretning. Jeg var til at starte med ret usikker på, hvad det i virkeligheden var. Et showroom? Et værksted? En samtale-klinik hvor en rig norsk psykolog havde kastet lidt ekstra efter en indretningsarkitekt?

Heldigvis havde min “partner in crime” gjort præcis samme iagttagelser og tanker og vi besluttede os derfor for at gribe en kaffe og udforske stedet.
Stedets indehavere er interiør arkitekt og møbeldesigner Vigdis Apeland Bergh + designer og fotograf Gro Sævik der har slået sig sammen i fællesskabet som Sanatorium.

Sanatorium anno 1917 :
\ˌsa-nə-ˈtȯr-ē-ə\ A medical facility for long-term illness, most typically associated with treatment of tuberculosis

Sanatorium anno 2017 :
Rom på rom med inspirasjon, oplevelse + kreativitet. (Hvor alt kan købes for penge...)

Rummene er super inspirerende at opholde sig i og jeg skal indrømme at jeg kunne flytte ind til hver en tid. Her er tilpas neutrale farver og industrielle elementer til at jeg er sikker på at jeg ville falde til med det samme. Hvis det altså ikke lige var for de to små celle-lignende rum i kælderen der giver én vished om stedets oprindelige brug som også har givet det navnet.