Good read | Når jeg er hos deg

I denne weekend blev det til noget mere mig-tid end det egentlig var hensigten. Mit helbred har været skrantende de seneste dage, og da weekenden endelig kom kapitulerede min krop. Jeg er sjældent syg og når jeg er, er jeg afsindig dårlig til at holde mig i ro. Rastløsheden og lysten til at kaste mig over praktiske gøremål ligger hele tiden og ulmer. Også selvom kroppen og kræfterne til det er ikke eksisterende. Så er der ikke noget at stille op andet end at ligge og vente på at man kommer i bedring. Men når det endelig skal være, så er det med at ligge og lave mindst muligt nu heller ikke helt værst… Især ikke når man får fingrene i den virkelig fine Når jeg er hos deg af Linn Ulmann.

Når jeg er hos deg

Blev hun snuppet eller faldt hun af sig selv!? Dette spørgsmål er omdrejningspunktet for fortællingen, der fokuseres omkring Stellas skæbnesvangre fald fra et hustag på Frogner. Vi får genfortalt hændelsen fra forskellige vidner til ulykken og kommer på den nåde ind under huden på både hovedpersonen selv og de personer omkring hende.

Jeg er vild med Ullmanns fortælleteknik og digteriske univers der beretter om døden på en både humoristisk og dramatisk måde. Man får både hovedpersonen og ikke mindst skæbnerne omkring hende helt ind under huden. Om man får afklaret præcis hvordan tingene rent faktisk gik til på den skæbnesvangre aften, vil jeg lade stå hen i det uvisse. Blot vil jeg sige læs den inden du falder :)-