Sommerting

Med fare for at lyde lidt for meget som Jørgen Leth, kommer her et lille oprids af ting der gør sommer til sommer for mig..

  • Først og fremmest is. Is is is. Jeg har ikke en specielt sød tand med voldsom trang til slik og kager. Lige med undtagelse af italiensk is… Især mint og lemon har jeg en svaghed for lige så snart sol og varmen melder sig.
  • At slappe af med en god bog i hængekøjen i mine forældres have. Elsker simpelthen den ro der indfinder sig når man ligger og vugger i en hængekøje med solen i ansigtet.
  • Løbeturen langs vandet ved mine forældres strand. Der findes ikke ret meget mere motiverende end at mærke morgensolen og de svage bølger, når man løber afsted. Jeg løber af uforklarlige årsager altid væsentligt længere, på denne årstid?!
  • God kaffe i solen og især på mit ynglingspot på bænken udenfor hos Streetcoffee i Vestergade i Aarhus. Ih hvor kan jeg bruge lang tid på bare at sidde og kigge på strømmen af mennesker der glider forbi.
  • Moules Frites- jaja mere mad. Men der er faktisk ikke ret meget der slår en god portion “muller” med dertilhørende kold hvidvin. Hvis du spørger mig. Disse fra Fiskeriet i Oslo er faktisk det bedste alternativ jeg har fundet efter OliNico…
  • Bare tæer, for strømper hører bare ikke rigtig hjemme i min sommergarderobe. Findes der noget bedre end at placere sine fusser i en græsplæne der lige er blevet slået?! Næppe.
  • Solopgang fra hemsen. Mine forældre har en hems og når solen står op tidligt om morgenen, elsker jeg at åbne skråvinduet helt op og bare sidde lige så stille og iagttage at byen og fuglene vågner.
  • Udendørs sysleprojekter, som det nærmest har været en tradition i vores familie er der altid noget der skal fikses eller et hegn der skal males. Det er faktisk helt ok, så længe vejret er godt. Min sommer skal faktisk helst dufte lidt af savsmuld og oliemaling, før det hele rigtigt spiller. Bliver det hele akkompagneret af Tour de France med Jørgen Leths stemme i baggrunden, er der ikke et øje tørt. Med eller uden agurkesalat!
Tags: