Island på langs

Reykjavik

Island har længe været på ønskelisten over destinationer jeg gerne vil nå at se. Så da chancen bød sig, var det bare med at komme afsted. Vi fløj med WOW air fra København og boede nogle dage i Reykjavik inden vi lejede en bil og tog på roadtrip rundt på øen. Jeg har derfor valgt at dele min post op i to dele, hvor denne vil dreje sig om Reykjavik og Island II er koncentreret om alt det udenom (det rigtige Island, hvis du spørger mig). Reykjavik er en rigtig hipster-by fyldt med skævheder i form af graffiti og rustikke cafeer. Et rigtig fint hængudsted er KEX hostel, som virkelig emmer af liv hele døgnet. Der blev budt på koncerter, øl og god mad. Vi fik spist exceptionelt meget rigtig rigtig god fisk. Simpelt men virkelig virkelig lækker simremad, her i form af torsk på førnævnte KEX hostel

Vi var naturligvis også et smut forbi Operaen som jo simpelthen bare er så smuk. Især i solskin som vi var så heldige at opleve på hele turen. Den Blå Lagune er jo naturligvis også et must. Det er en turistmagnet uden lige, men heldigvis er stedet stort nok til, at man stadig kan være sig selv i dampene. Det var en oplevelse, men jeg vil nu stadig mene at de hemmelige og knap så kendte varme kilder er en lidt større og mere autentisk oplevelse.

Roadtrip rundt på øen

Den virkelige oplevelse af Island startede først da vi satte os ind i bilen og begav os ud på vores roadtrip. Vi havde ikke lavet nogle aftaler om noget på forhånd, så alle muligheder stod åbne i forhold til hvad der skulle ske og hvor vi skulle hen.

Nu er det ret begrænset hvor tilfældig en tur i bil på Island kan udvikle sig ift ruten, da der kun er én hovedvej øen rundt. Vi startede derfor med at tage den klassiske tur rundt og se alle de ting man “skal se” i The golden circle. Det blev en ret hektisk tur, da vi stort set fulgte stimen af (japanske og norske) turister på hele ruten. Der blev derfor hurtigt taget en beslutning om at komme videre sydover hvilket vi ikke fortrød.

Den smukke smukke strand og ikke mindst klippeformation ved Wik som også endte med at blive vores overnatningssted (altså byen ikke klippen).

Vi brugte stort set det meste af tiden i bilen, da det faktisk tagere længere tid end man lige tror, at kører rundt på Island. Primært pga de mange fjorde og så naturligvis fordi man hele tiden skal stoppe og tage billeder af det ene smukke bjerg efter det andet.

Noget af det mest fantastiske ved Island, er de mange kontraster. Man kører i et smukt frodigt grønt landskab det ene øjeblik, for efterfølgende at befinde sig i noget der mest af alt minder om et månelandskab.

"Hexagonal rock formations, iceland"

En af de mest uforglemmelige oplevelser må uden tvivl være Seljavallalaug. Vi havde kun hørt om det thermalske bad via lokale, men havde ikke rigtig nogen ide om hvor præcis det lå. Så vi kørte af hovedvejen og begav os op i et meget kuperet terræn. Det skal her siges at vi op til flere gange (som i VIRKELIG MANGE GANGE) fortrød at vi ikke havde lejet i “ordentlig” bil til formålet. Men det lykkedes at komme frem til et sten brud.

Her var vi ret tætte på at opgive og vende retur, men min trodsige medrejsende var fast besluttet på at det MÅTTE ligge her, så vi valgte at give det et forsøg. Det viste sig at være en længere tur, som krævede en del klatringer på klipper og at vi måtte trodse en del mindre vandløb

Men pludselig dukkede der damp op og sekunderne efter et ille hvidt hus. Vi havde fundet det vi ledte efter! Det blev et meget improviseret bad da ingen af os havde tænkt det hele igennem og derfor ikke medbragt badetøj på turen. Men vi kom i og lå så der i nogle timer og nød stilheden, lyden fra vandløbene og oplevelsen i sig selv. Så fantastisk!

Turen fortsatte vest på og jo længere vi kom jo hvidere blev det. Vi ville gerne have været hele vejen rundt, men vejret tillod det desværre ikke, da der var meget sne jo længere nordpå vi kom. Så der er derfor en grund til at vende tilbage til dette fantastiske land igen i nær fremtid.

Vi fik hilst på de lokale, som hygger sig langs vejen og gerne stiller sig op til et foto, hvis man spørger dem pænt (lokker dem med müslibarer – tro mig det virker overraskende godt). Vi blev faktisk så gode venner med de lokale, at de gav os en tur rundt. Igen en oplevelse man er nødt til at have med. Vi red rundt blandt små geisere og vandløb.

Alt i alt har mit første møde med Island været en helt igennem fantastisk og uforglemmelig oplevelse. Jeg håber meget at komme igen engang og næste gang skal det være med en større bil og rygsæk på ryggen.

Tags: