Travel | Aarhus

Dette indlæg har været undervejs af flere omgange, da det er svært at komprimere det ned til noget man orker at scrolle igennem. Jeg skal derfor gøre det kort og præcist med de vigtigste ting (kan ikke undsige mig at der vil komme tilføjelser sidenhen) der gør mit Aarhus til det det er for mig. Jeg har nu boet i byen i godt to et halvt år og har efterhånden fundet de steder i byen der er mine absolutte favoritter.

Der er en rytme i Aarhus, en cyklus om man vil, med ting der altid går igen enten hvert eller hvert andet år. Nogle af disse er planlagte andre er mere tilfældigheder men de er alle med til at gøre Aarhus til det unikke sted det er. Et sikkert tegn på forårets komme er når Rådhusparken forvandler sig til et lille tæppe af krokos. Det er simpelthen så fint og opløftende at cykle eller gå forbi ringene af lilla nuancer.

Apropos lilla så slår en tur i regnbuen et par gange årligt heller aldrig fejl. Jeg bliver altid i godt humør når jeg har været et smut forbi og selv på en halvkedelig gråvejrsdag er der noget optimistisk og opkvikkende ved lige at kaste et glimt i retningen af Aros.

Så snart vejret er til det og motivationen ligeså starter jeg min løberute ud af Tangkrogen. Der findes ikke ret meget bedre end at starte dagen ud med sol og duften af hav (der KAN også dufte virkelig fælt af rådden tang, men lad nu det ligge). Fortsætter man udad kommer man til mit absolut favorit gåturs område. Elsker simpelthen at traske rundt ude i Marselisborg skov i alt slags vejr og fornemme hvordan årstiderne skifter. Hvis energien er til det, har jeg en vane med at ende ude ved Moesgaard. Eller Riskov hvor der med garanti kan hamstres ramsløg i foråret, bare gå efter lugten…

Efterhånden som sommeren og varmen indfinder sig bliver det tid til at tage flere af udendørs arealerne i brug. Et af de forholdsvist ukendte er solskinsterrassen foran Navitas. Det er en smule kringlet at komme derhen, men når man først er der er der rig mulighed for at nyde solen og ikke mindst kig til kranerne. Det er lidt en løgn at sige at det er helt ukendt, for der foregår faktisk en del sommerarrangementer i området omkring havnebassinet. Men det gør det ikke til et mindre hyggeligt hæng-ud sted. Og hvis man har balancen i orden er det et yndet sted for paddleborts.

Et af de faste arrangementer jeg også holder meget af er Vestergade festen. Man kan vel sammenligne det med en (meget) afslappet hippi-udgave af Distortion om man vil. Hyggeligt er det i hvert fald at summe rundt og nyde en kold øl imens forskellige livebands og andre arrangementer spiller forskellige steder i gaden. Og når du er i området omkring mølleparken ville jeg droppe forbi Klostergrønt og købe deres lækre haridari og oliven og nyde det med et koldt glas hvidvin i parken.  

Northside er efterhånden ved at blive et varetegn for Aarhus og for mig er det den perfekte form for festival. Man kan gå og komme som man vil, der som regel altid solskin og kolde øl og så kan man gå hjem og sove i sin egen seng hver nat. I kølvandet på Northside er Food festival efterhånden også ved at vokse sig til et fast element i mit sommerprogram. Det er altid et besøg værd om ikke andet så for at fylde maven med alt det bedste fra Danmarks maddepoter. At man ud over fyldt indkøbspose, kan få viden og ikke mindst inspiration med hjem i bagagen er jo bare endnu et stort plus. Som rosinen i pølseenden er der naturligvis Festugen. Nu har jeg kun oplevet tre festuger indtil videre og to af dem har været imens jeg selv boede i byen. Jeg har ladet mig fortælle at festugen var bedre og mere folkelig før i tiden og må da også ærligt indrømme at jeg faktisk altid er en smule skuffet når ugen er omme og alting vender tilbage til normalen. Dog er jeg vild med ideen med at lukke Frederiksgade af og bygge en “folkets park” i den periode hvor Festugen foregår. For min skyld måtte de gerne lade dette element blive permanent.

Tags: